• Pozovite nas

    +381 34 6 102 104
  • Naša lokacija

    Kralja Petra 16/IV
  • Pon - Pet

    07.30 do 15.30

Aktuelno

Moj EU DZS

Građanima Srbije od danas je dostupna mobilna aplikacija „Moj EU DZS“ za čuvanje Digitalnih zelenih sertifikata koji su EU kompatibilni.
 
Mobilna aplikacija,  omogućava čuvanje novih EU QR kodova i služi građanima kao e-novčanik, odnosno svaki građanin može svoje sertifikate da skenira,  da ih na taj način nosi u svom mobilnom telefonu i pokazuje bilo gde da se kreće širom EU ili zemljama koje se nalaze u ovom sistemu, bilo u muzejima, restoranima, kafićima ili drugim zatvorenim prostorima.

EU Digitalne zelene sertifikate, mogu da preuzmu svi registrovani korisnici Portala eUprava koji su u Srbiji vakcinisani, koji su radili PCR test u poslednja 72 sata ili antigenski u poslednjih 48 sati ili preležali kovid u poslednjih šest meseci.

U Digitalnom  zelenom sertifikatu koji je EU kompatibilan, pokazivaće se sve vakcine dostupne u Srbiji. Od zemlje članice EU zavisi kako će koju vakcinu tumačiti i priznavati. Postoji preporuka Evropske agencije za lekove, ali praksa je da svaka zemlja sama odlučuje koje vakcine prihvata, tako da savetujemo građane da se pre putovanja informišu na zvaničnim sajtovima zemlje u koje putuju ili na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Podsećamo da građani koji nemaju nalog na Portalu eUprava, svoj Digitalni zeleni sertifikat koji je EU kompatibilan mogu da preuzmu i na preko 700 šaltera Pošte Srbije .

Građani koji koriste Android telefon, aplikaciju „Moj EU DZS“ mogu preuzeti na Google play prodavnici, besplatno ili kliknom OVDE. Takođe, aplikacija je dostupna i iOS korisnicima na App Store-u pod istim nazivom „Moj EU DZS“, ili klikom OVDE. Korisnici Huawei uređaja, aplikaciju mogu prezeti pod istim nazivom ili na linku OVDE.

O nama

PIB: 112600173

Matični broj: 21704245

Šifra delatnosti

PAK: 552615

Žiro račun: 155-75404-02

 

Kontakt

Korisni linkovi

Pišite nam

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.