• Pozovite nas

    +381 34 6 102 104
  • Naša lokacija

    Kralja Petra 16/IV
  • Pon - Pet

    07.30 do 15.30

Aktuelno

Predstavljena unapređena platforma sajta KulturaKG i mobilna aplikacija

Nova platforma sajta KulturaKG sa unapređenim sadržajima i poboljšanom funkcionalnošću prikazivanja i pretraživanja informacija o događajima iz oblasti kulture i istoimena mobilna aplikacija, predstavljeni su danas u prostorijama eKG InfoData. O novoj platformi sajta koji se nalazi na istoj adresi www.kulturakg.rs govorili su Zoran Đorović, direktor eKG Info Data, preduzeća koje je razvilo novu verziju sajta i mobilnu aplikaciju i Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Kroz istražiavnje na temu kulturnih potreba i navika Kragujevčana koje je obavljeno prošle godine pod nazivom „Kragujevački kulturni puls“, upravo je mlađa populacija iskazala zainteresovanost za izradu ovakve mobilne aplikacije i unapređene verzije platforme objedinjene kragujevačke kulturne ponude što smo mi shvatili kao važnu temu. Na ovaj način ostvarujemo bolju interakciju sa kragujevačkom publikom, a posebno mlađom publikom, a kultura nam je sada dostupna jednim pokretom prsta. – kazao je Bjeletić.

Mobilna aplikacija se može preuzeti sa Google Play prodavnice na linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kulturakg.eid ili se jednostavno može naći pretragom reči „kulturakg“.

Nove funkcionalnosti se ogledaju u poboljšanoj pretrazi, segmentiranju po kategorijama događaja, pretraživanju događaja na mapi grada i dr. Posetioci sajta mogu dobiti najsvežije informacije o kulturnim dešavanjima u gradu, mogu da se informišu o svim institucijama kulture u gradu, stalnim kulturnim dešavanjima. Oni se mogu informisati kroz kalendar događaja, kroz opcije „šta se dešava danas“, ove sedmice ili na mesečnom nivou. Trudili smo se da pratimo savremene trendove i smatram da je Kragujevac grad koji zaslužuje da dobije jednu ovako unapređenu platformu – kazao je Đorović.

O nama

PIB: 112600173

Matični broj: 21704245

Šifra delatnosti

PAK: 552615

Žiro račun: 155-75404-02

 

Kontakt

Korisni linkovi

Pišite nam

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.