• Pozovite nas

    +381 34 6 102 104
  • Naša lokacija

    Kralja Petra 16/IV
  • Pon - Pet

    07.30 do 15.30

Aktuelno

Kragujevac grad otvorenih podataka za pametno donošenje odluka

Kako pametno donositi odluke na lokalnom nivou uz pomoć otvorenih podataka bila je tema konferencije koju je u Kragujevcu organizovalo eKG InfoData, Udruženje IKT klaster centralne Srbije i Data Cloud Technology, sa partnerima iz privatnog sektora.

Cilј panel diskusije je bila promocija upotrebe otvorenih podataka u okviru javnog sektora i uspostavlјanje komunikacije i dijaloga između javnog, privatnog i obrazovnog sektora.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj već duži niz godina podržava Otvaranje podataka za pametno donošenje odluka na lokalnom nivou i podstiče zajednicu da koristi te podatke.

Državne institucije prikuplјaju ogromne količine podataka i koji su veoma važni za funkcionisanje državnih organa.

To daje mogućnost i drugima kao što su građani ili akademske zajednice da koriste podatke za pravlјenje novih digitalnih proizvoda, aplikacija koje mogu da im pomognu u povećanju kvaliteta svakodnevnog života.

U Kragujevcu je otvoren državni DATA centar i formirana je i eKG Info Data koja služi za upravlјanje gradskim podacima, čime se grad   stavio u srce digitalne Srbije.

Konferencija je održana povodom Međunarodnog dana otvorenih podataka kojim se skreće pažnja javnosti na značaj i potencijal otvorenih podataka.

Izvor: RTK

 

 

O nama

PIB: 112600173

Matični broj: 21704245

Šifra delatnosti: 6311

PAK: 552615

Žiro račun: 155-75404-02

 

Kontakt

Korisni linkovi

Pišite nam

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.